top of page

Bezmetalna keramika CAD-CAM

Iskoristite AKCIJU BEZMETALNA KRUNICA CIRKON od 130 €
Čini osmeh savršenim!

Bezmetalna keramika CAD-CAM tehnologija

Bezmetalna keramika je vrsta keramike od koje se izrađuju krunice i mostovi. Ova keramika daje najbolje estetske rezultate tj. jedina imitira prirodni izgled zuba. Zahvaljujući specijalnoj tehnologiji izrade Svaka metalo-keramička krunica, čak i kada je boja korektna, uvek se razlikuje se od prirodnih zuba upravo zbog svoje nepropustljivosti za svetlo, zgledaju zamuceno, "mrtvo". OVO NIJE SLUČAJ SA BEZMETALNOM KERAMIKOM ZATO JE BEZMETALNA KERAMIKA MATERIJAL IZBORA ZA POSTIZANJE VISOKE ESTETIKE.

CAD-CAM tehnologija izrade keramike? (CIRKON)

 

Krunice izradjene CAD-CAM digitalnom tehnologijom su BOLJE I PRECIZNIJE ZAPTIVAJU VAŠE ZUBE. Što omogućava BOLJE PRIHVATANJE KRUNICA OD STRANE VAŠIH DENSI (ONE IMAJU PRIRODAN IZGLED ne reaguju crvenilom ili hipertrofijom što je čest slučaj kod metalo-keramike).

 

Nacin izrade bezmetalne keramike podrazumeva KOMPJUTERSKU TEHNOLOGIJU: Vasi zubi se  SKENIRAJU intraoralnim 3d skenerima,  a onda na osnovu kompjuterski obradjene trodimenzionalne slike dizajnira buduca nadoknada i nakon toga je iseca CAD-CAM masina isece nadoknadu IZ GOTOVOG FABRIČKI KERAMIČKOG BLOKA. Za razliku od izrade metal keramike gde se proces izrade podstrukture radi ručno I gde je mogućnost greške mnogo veća.

Podstruktura kod BEZMETALNE KERAMIKE izradjuje se od KERAMIKE što omogućava da kroz bezmetalne kunice prolazi svetlost isto kao i kroz prirodni zub i za razliku od metalo-keramike, kod koje se koristi metalna podstruktura koja je neprovidna, a samim tim onemogućava prodor svetlosti.

 

KERAMIKA za razliku od metala je 100% BIOKOMPATIBILNA tj. Organizam ne reaguje na nju kao na metal.

bottom of page