top of page
implant slider 12fw.fw.png
Sve implatoloske i augmentacione procedure rade hirurzi sa visegodisnjim iskustvom

Budite u sigurnim rukama!

Implanti i nadoknade na implantima

Implanti
Primer:

CENA za 1 implant

Osstem i Sweden&martian

1 implant 390eura + kruna na implantu 170 eura 

Ukupna cena 390+170=560eura

Straumann 

1 implant 500eura + kruna na implantu 210 eura 

Ukupna cena 500+210=710eura

allon4
Primer:

CENA za all-on-4

Osstem i Sweden&martian

4 implant 390eura + abatmenti 4x100 + privremene krune 200 eura + definitivni rad (metal+akrilat) od 700 eura 

Ukupna cena od 2860 eura

Straumann 

4 implant 500eura + abatmenti 4x110 + privremene krune 200 eura + definitivni rad (metal+akrilat) od 700 eura 

Ukupna cena od 3340 eura

Implanti 

Krune i mostovi noseni implantima

 

Postupak ugradnje zubnih implantata obično se sastoji od nekoliko koraka. Prvo, stomatolog će pregledati vaše oralno zdravlje i procijeniti je li ova metoda prava opcija za vas. Zatim će se postaviti implantati u vilicu pomoću hirurške tehnike. Nakon postavljanja implantata, potrebno je nekoliko meseci da se implantati integrisu s okolnim tkivom i kostima.

Nakon što se implantati integriraju u vilicu, stomatolog će postaviti protezu ili pojedinačne zube na implantate. Proteze i zubi mogu biti izrađeni od različitih materijala, uključujući keramiku, kompozit  i akriat. Ove proteze i zubi mogu se u potpunosti prilagoditi vašim potrebama i željama, osiguravajući da izgledaju i funkcioniraju kao vaši prirodni zubi.

Postavljanje zubnih implantata ima brojne prednosti u odnosu na tradicionalne metode zamene zuba. Jedna od najvažnijih prednosti je činjenica da se implantati povezuju s okolnim tkivom i kostima, što osigurava dugotrajnu stabilnost i sigurnost. Druga prednost je to što su implantati vrlo estetski privlačni, jer izgledaju i djeluju kao prirodni zubi.

 

Zamena izgubljenih zuba može sprečiti daljnje oštećenje zubi, poboljšati funkciju žvakanja hrane, te pomoći u održavanju zdravog govora i uklanjanju osjećaja nelagode u ustima.

 

ALL-on-4

4 implanta + privremene nadoknade +definitivni rad

 

All-on-4 rekonstrukcija na implantima je inovativni stomatološki tretman koji može značajno poboljšati oralno zdravlje pacijenta. Ova tehnika omogućava stomatolozima da zamiene sve zube u gornjoj ili donjoj vilici koristeći samo četiri implantata, čime se eliminiše potreba za većim brojem pojedinačnih implantata.

Ovaj tretman koristi četiri implantata koji se postavljaju u specifičnim pozicijama u vilici pacijenta. Ovi implantati su čvrsto povezani i služe kao osnova za postavljanje cele zubne proteze. Ova metoda je posebno korisna za pacijente koji su izgubili sve ili većinu zuba u vilici, a žele brzo i efikasno rešenje.

All-on-4 rekonstrukcija na implantima nudi brojne prednosti u odnosu na tradicionalne metode zamjene zuba. Jedna od glavnih prednosti je smanjenje broja implantata potrebnih za rekonstrukciju zuba, što značajno smanjuje troškove i vrieme potrebno za izvođenje procedure. Također, ova tehnika omogućava postavljanje privremene proteze odmah nakon postavljanja implantata, što pacijentima omogućava da imaju funkcionalne i estetski privlačne zube već isti dan.

All-on-4 rekonstrukcija na implantima takođe je vrlo pouzdana metoda zamene zuba. Postavljanje implantata u specifičnim pozicijama u vilici osigurava stabilnost i sigurnost proteze, što znači da pacijenti mogu jesti i govoriti bez ikakvih problema ili nelagode.

Međutim, kao i svaki medicinski zahvat, All-on-4 rekonstrukcija na implantima nije bez rizika. 

Zato je važno odabrati iskusnog i kvalificiranog stomatologa koji može procijeniti rizike i odrediti da li je ova metoda prava opcija za pacijenta.

Ova metoda koristi samo četiri implantata za zamenu svih zuba u vilici, smanjujući troškove i vreme potrebno za izvođenje procedure.

Međutim, kao i kod bilo kojeg medicinskog postupka, važno je pažljivo razmotriti prednosti i nedostatke ove tehnike pre nego se odlučite za nju.

allon6
Primer:

CENA za all-on-6

Osstem i Sweden&martian

6 implant 390eura + abatmenti 6x70 + 12 privremenih kruna 240 eura + 12 definitivnih kruna bezmetalna keramika (CIRKON) 12x130=700eura

Ukupna cena 4560 eura

Straumann 

6 implant 500eura + abatmenti 6x100 + 12 privremenih kruna 240 eura + 12 definitivnih kruna bezmetalna keramika (CIRKON) 12x130=700eura

Ukupna cena 5400 eura

ALL-on-6

6 implatat + 12 privremenih kruna + 12 bezmetalnih CIRKON kruna

 

Rekonstrukcija vilica sa šest implantata je jedna od najnaprednijih metoda zamjene zuba koja postoji danas. Ova tehnika omogućuje pacijentima koji su izgubili veći broj zuba, da se vrate normalnom životu i ponovno uživaju u hrani i smeju se bez straha od izgleda njihovih zubi.

Proces rekonstrukcije vilica sa šest implantata obično se sastoji od nekoliko koraka. Stomatolog će proceniti vaše oralno zdravlje i odrediti je li ova metoda zamene zuba prava opcija za vas. Ako se odlučite za ovu metodu, stomatolog će postaviti šest implantata u vilicu pomoću hirurške tehnike.

Nakon postavljanja implantata, potrebno je nekoliko meseci da se implantati integrisu s okolnim tkivom i kostima. U ovom periodu, pacijent može nositi privremene zube ili proteze dok se implantati ne integrisu u vilicu. Nakon što se implantati integrisu, stomatolog će postaviti trajne zube ili proteze na implantate. 

Jedna od glavnih prednosti ove metode zamene zuba je činjenica da se šest implantata povezuje s okolnim tkivom i kostima, što osigurava stabilnost i sigurnost. Ova metoda također omogućuje pacijentima da ponovno uživaju u hrani i smiju se bez straha od izgleda njihovih zubi. Za razliku od tradicionalnih proteza, zubi postavljeni na implantate su vrlo stabilni i neće se pomicati ili kliziti.

bottom of page